Vilken kattförsäkring är den bästa?

Om katten din blir sjuk eller råkar ut för en olycka, då är det bra att ha en kattförsäkring. Det man bör ha är det som kallas för veterinärvårsförsäkring. Oavsett om du har en raskatt eller en så kallad bondkatt är det värt att ha en försäkring. Det kan kosta väldigt mycket pengar att gå till veterinären. Utan en bra försäkring får du betala allt ur egen ficka. Utöver en vanlig försäkring för veterinär finns det även tilläggsförsäkringar som till exempelvis livförsäkring. Det finns även avelförsäkring och reseförsäkring.

Vilken kattförsäkring ska man välja?

De allra flesta försäkringsbolag erbjuder idag försäkringar för det mesta, så även för djur som katt eller hund. Det finns även de bolag som så att säga bara har djur. Det bästa du kan göra är att jämföra olika bolag mot varandra. Se vad de har för kundnöjdhet, vad högsta veternärvårdbeloppet är på och vad det är i självrisk. Sedan så klart vad det kostar per månad eller per år. 

Om du redan har flera försäkringar tecknade hos ett bolag, kolla upp om du kan få rabatt om du tecknar en kattförsäkring med. Sen även se om de har bästa villkoren och pris så klart. Det kan vara smart att kolla en sajt som jämför åt dig. Då slipper du att gå ut på alla bolags egna sidor för att jämföra.

Oavsett så bör du iu alla fall se till att teckna en försäkring på din katt!

23 May 2021