Viktigt med egen säng för både katt och hund

Även om  många av oss som har katt eller hund låter dem sova i våran egen säng så väl som soffan, så är det bra att göra ordning en plats, gärna med en hundsäng eller kattsäng, som de kan ha. Där kan de ligga i fred. Det är just det man måste respektera med, att i deras egen bädd, där ska de kunna vara för sig själva. Så har man barn är det viktigt att lära dem detta. Det går utmärkt att köpa både hundsängar och kattsängar på nätet, så väl som det kan räcka med en filt i ett visst hörne. 

Hitta en bra bädd för just ditt djur

Om det är en hund du har och funderar på detta med hundsängar, så finns det att hitta på nätet. De kommer i en mängd material. Det finns som hårda plastbaljor man kan ha kuddar och filtar i så väl som det finns mjuka mysiga hundbäddar. Sovplatsen för din hund ska vara skyddad och det ska finnas gott om plats för just din hund. 

Om det är en katt du vill skaffa till, så finns det flera fina kattsängar. Det finns även smarta kattställningar, där det är skyddade små bon som de kan vara i.

Om du inte vill köpa en, för du vet att ditt djur gärna ligger i soffan eller din säng, så lägg i alla fall ut en filt på vissa ställen där den kan ha möjlighet att lägga sig om den vill.

25 Feb 2022