Katter gillar träd

Katter som ser ett träd har bara ett enda val - att klättra upp i det! Det finns nog inte en katt som klarar av att låta bli, speciellt inte om det är en raskatt som oftast befinner sig inomhus. Som mina katter. De tar jag ut i ett koppel så de får känna luften och ibland så vill jag kunna lämna dem ute. 

I vår trädgård hade vi ett träd som de då brukade klättra upp i och med ett koppel och halsband så känns det ju lite farligt. Tänk om katten ramlar eller hoppar ner och kopplet blir en snara? De kan ju strypas till döds. Så trädet fick fällas såklart, det fanns inget annat att göra. 

Nu har vi en stubbe

Nu står det en ful stubbe där trädet brukade stå och jag har funderat länge och väl på hur man kan integrera den i trädgården. Jag har haft kattmat på den, en blomkruka, en liten tomte men allt känns så fel. Så jag har faktiskt kontaktat ett företag som utför stubbfräsning i Stockholm och de ska komma hit med en maskin av något slag och ta bort den åt mig. 

Jag antar att de kommer att fylla igen hålet efter sig också och att de städar gräsmattan. Jag vill ju inte att katterna blir fulla med sågspån och träflisor. Det vore jättejobbigt om en av dem får en flis i tassen som blir infekterad. Det kan ju en katt till och med dö av! 

20 Mar 2022