Dags för en elcykel

Visst är den läcker? Detta är den elcykel jag har tittat på att köpa. Det är en Ecoride ambassador som jag har hittat hos Elcykelpunkten. Det som gör att jag fastnade just för detta märke är faktiskt flera faktorer. Jag tycker priserna är bra, de är snygga att se på och dessutom så är de jättesköna att cykla på. Jag har testat en Ambassador med mittmotor och man sitter som på ett moln medan man cyklar. 

Man kan cykla vanligt, och man kan med ett litet enkelt tryck få massor av hjälp av den kraftfulla motorn. Jättebekvämt när det är mycket backar upp och ner hela tiden! 

Varför elcykel?

Ja, varför ska man skaffa sig en elcykel egentligen? vad är det för fel på en traditionell cykel med pedaler och muskelkraft? Inga alls men att kunna ha möjligheten att slippa trampa hela tiden gör att det blir grymt mycket enklare att välja cykeln framför bilen. 

Jag åker ju och handlar rätt ofta och om jag istället kan cykla så kommer det ju att ge många fördelar. Jag får mer frisk luft, bättre kondition och jag slipper bidra till att smutsa ner planeten med utsläpp från bilen. 

Men batterierna då kanske du tänker? Ja, visst har de också en påverkan på vår miljö men inte på långa vägar så mycket som en bil har och det är ju DET jag måste jämföra med, inte hur klimatet påverkas av att jag promenerar eller tar min vanliga cykel. 

5 Feb 2022