Djur far illa av cigarettrök

Skulle du stå och röka en cigarett över en barnvagn där det ligger en tvåveckors bebis och sover? Troligen inte, eller hur! Så varför är det då OK för så många att röka inne när de har små kattungar hemma, eller valpar för den delen. Djur har betydligt känsligare luktsinne än vi människor och deras luftrör och andningssystem kan ta stor skada av tobaksröken. Min uppmaning till alla rökande djurägare är att gå ut, eller sluta röka helt och hållet. 

Tips för att sluta röka

Det finns hur många tips som helst för att sluta röka och om du söker online så kommer du bli översköljd med tips. Det blir svårt att hitta skogen för alla träd och därför har jag letat upp några av de jag själv tycker fungerar allra bäst. 

  1. Ta hjälp -  Ensam är aldrig stark, oavsett vad du hört. Att sluta röka är jättesvårt och ett sätt att lyckas är att vända sig till en vårdcentral. Där får du tips, coachning och produkter som kan hjälpa så som plåster, tuggummin och annat. 
  2. Köp en vape - En vape är ett bra sätt att vänja sig av med cigaretter. Det är som att röka, men utan alla de farliga ämnen som tobak innehåller. Det finns olika typer av Vape och du väljer den som passar dig bäst. 
  3. Dra inte ner - Det låter kanske konstigt men faktum är att så länge röker en enda cigarett varje dag så har du inte slutat! Sluta på riktigt istället när du väl bestämt dig.

Fördelarna med att sluta röka är så många att jag inte ens tänker försöka räkna upp dem! Men du får gärna skriva en rad om du själv har några bra råd eller tips att dela med dig av.

14 Feb 2024