Viktigt med ett klösträd till katten

Alla katter, de har ett behov av att kunna klösa, klättra och leka. Om katten är ute, så kan den ju klösa och klättra i träd, men inne kan den ge sig på dina möbler. Därför kan det vara bra att ha ett klösträd till din katt, som den kan använda sig av. Du kan jämföra klösträd om du vill, för det finns ganska många olika. Det finns allt från små klösbrädor, till enkla klösmöbler till riktigt stora kattställningar. 

Hitta en bra lösning för din katt

Om du ska satsa på ett klösträd eller så för din katt, så är det bra att fundera på hur stor den ska vara och vilken form. Det kan ju avgöras en del av vad du får plats med. Bor du stort är det värt att satsa på en rejäl kattställning som dels har klösmöjligheter, dels har leksaker, sovplatser med mera på sig. Är det ett mindre hem, så kan det räcka gott med en klösbräda att sätta fast på väggen eller ett mindre klösträd för golvet.

Kolla även vad det är för material på klösmöbeln. Det måste vara bra material som är så att säga klösvänligt. 

Antalet katter kan påverka hur stort klösträd du ska ha eller om du ska ha flera stycken. 

Din katt kan behöva tid att vänja sig vid sin nya möbel, så låt den i lugn och ro få utforska den på egen hand. Du kan lägga lite kattgodis i den för att öka intresset. 

25 Sep 2022