Transportera katter i bil

Ens fluffiga, fyrbenta vänner trivs bäst framför en öppen brasa, i en mjuk soffa och ibland ute i tätbevuxna skogsdungar för att jaga möss, fåglar och andra offer. Hur roligt är det förresten inte att studera katternas jaktbeteende lite närmre? Hur de faktiskt gärna jagar bara för jagandets skull och inte så mycket för att de är hungriga alltid. Man får vara glad för att de är så små och verkar gilla mänskligt sällskap.

Katt i bil

Ibland måste man dock utsätta sina katter för mindre behagliga saker - som bad, bilresor och veterinärsbesök. Katter är ofta mycket tydliga i sitt kroppsspråk och få är de katter som trivs att åka bil. Ska man på bilsemester och vill ha med sig katten; eller på lattutställning; eller på ett besök till veterinären, så har man i regel inget val än att sätta katten i bilen och då är det av yttersta vikt att man har en bil som funkar för katten.

Skoda är ett mycket bra bilmärke och finns i olika modeller, det bästa är att kolla upp vilken modell som bäst lämpar sig för ens behov genom att besöka en Skoda återförsäljare. Det finns några olika sådana i Sverige.

Välj en bil som passar katten

Som kattägare är det viktigt att buren för katens resor passar i bagaget, alternativ i baksätet, för man får aldrig ha en katt lös i bilen - det är en direkt trafikfara! 

Jag sneglar på en Skoda inför mitt nästa bilköp, tycker att de verkar vara stabila bilar - perfekta för oss kattägare.

19 Aug 2016