Städning då du flyttar

En av de mest omfattande städningarna som finns, det är då det är dags för flyttstädning. Innan det är ens dags för det, så ska ju själva flytten genomföras. Det finns som tur är hjälp att anlita för båda dessa delar. Flyttfirma för flytten, städfirma för flyttstädningen. Om du ändå vill städa själv, så tänk på att inte missa något! Det vanligaste som de allra flesta glömmer, det är att dra ut spisen och göra rent runt om och bakom, samt bakom element. Som tur är så finns det checklistor att gå efter. Det underlättar städningen riktigt mycket. Hyr du bostad kan din hyresvärd ofta förse dig med en sådan, annars finns det olika varianter att hitta på nätet.

Ta ett rum i taget

När jag själv har flyttstädat, så har jag brukat göra som så att jag tar alla "vanliga" rum, där jag torkar ur fasta inventarier, torkar av lister, karmar, kontakter med mera, samt dammsuger och torkar golv. Sedan stänger jag dörren och tar nästa. Det slipper då bli en massa hattande runt om i alla rum.

Köket och badrummet tar oftast längst tid och det på grund av att det är fler saker att städa och mer moment. Hallen bör man alltid ta sist.

När du flyttar, lämna kvar lampor, nån stol eller stege, lite verktyg samt städprylar. Det så att du kan ta ner spikar, komma åt ovanpå garderober samt se att städa. 

24 Sep 2021