Katterna och möblerna

Man får helt klart prioritera här i livet. Älskar man katter, och vill ha dem nära och överallt i hemmet, ja då får man acceptera att det finns katthår lite varstans och att älsklingsmöbler förr eller senare kommer att ha klösmärken/ha klösts sönder. Det är inte mer med det.

Sönderklöst soffa

Vi tog hem en ny katt för några veckor sedan och en dag efter att ha varit iväg några timmar så kommer vi hem och välkomnas av att vår skinnsoffa är fullständigt sönderriven. Den nya katten har haft svårt att känna sig hemma och vi misstänker att den klöst sönder soffan på grund av någon form av osäkerhet eller protest. Nu var inte vår skinnsoffa särskilt ny utan cirka 30 år gammal. Dessutom var den ful, så det kändes inte så väldigt sorgligt att tvinga lasta den på släpet och köra den till tippen.

Svårare var det att välja ny soffa! Vi var säkra på att inte skaffa en ny skinnsoffa, det var dags för något nytt och lite mer "i tiden". Vi, som annars brukar gå till särskilda möbelbutiker och verkligen göra seriösa investeringar i det vi köper, bestämde oss för att testa en lite billigare variant denna gång. Efter lite googlande hittade vi wegot.se och när vi fick syn på den soffa vi faktiskt sedan köpte så kändes valet enkelt - ibland har man tur!

Ny soffa och ny katt är såklart inte den bästa kombinationen, men vår håriga lilla vän har anpassat sig väl i familjen nu och visar inga förstörelsetendenser längre. Hon får dock inte vara i vardagsrummet om vi inte är hemma.

8 Nov 2016