Jobba med katter

Drömmer du om att kunna jobba med katter på något sätt? Det finns ju idag en del yrken där du kan göra just det. Det finns ju yrken som har att göra med flera sorters djur, som veterinär, men det finns även yrken där det bara är katter som gäller. På nätet kan det finnas rekryterare, läs mer, som är ute efter en person som har viss utbildning, som kattbeteendevetare till exempel. Du kan även jobba som kattskötare på ett katthem, eller varför inte öppna ett eget kattpensionat?

Vad krävs för att öppna kattpensionat?

För att kunna öppna upp ett eget kattpensionat, så är det en del regler och bestämmelser som ska följas. Du kan behöva tillstånd från Länsstyrelsen för din kattverksamhet om du vill bedriva katthem, kattpensionat, omplaceringsverksamhet, föda upp katter, sälja eller hyra ut katter eller om du vill ha många katter. Sedan ställer Jordbruksverket utbildningskrav på de personer som vill driva kattpensionat. Kravet finns givetvis för att säkerställa att de katter som ska bo på pensionatet kommer att få den vård och omsorg som de behöver för att må bra. Det finns särskilda utbildningar att gå.

Sedan, du måste ju även ha plats för katterna, de ska ha ett bra boende så att säga, samt rätt skötsel. Så du måste se till att ha ordnat med rätt lokaler och så vidare, innan ansökan till Länsstyrelsen görs.

23 Sep 2021