Härligt med midsommarafton

Idag är det midsommarafton! Det är en dag som jag alltid har tyckt om, ända sedan jag var liten. Det blir inte så stort firande detta år, är bara ett par vänner som kommer sedan till lunch. Då blir det sill och potatis med annat gott. Sedan stannar de så klart till kvällen då vi ska grilla. En av mina väninnor som kommer, hon jobbar på skola. Hon sa de att de nu äntligen fått in fler ergonomiska skolmöbler från Cadiform. De har visst stoltassar med. Är ju bra att skolan äntligen investerar en del. Utöver henne, så kommer hennes man. Samt två vänner till.

Bästa sillen

Då det är midsommar så måste man ju njuta av sill! Jag gör ofta egna varianter och lägger in. Mina katter gillar sill med, fast då nyfångad, den andra är för salt för dem. Ett bra recept på inlagd sill har ni här:

Skärgårdssill

2 pkt 5-minuters inläggningssill (à 420 g)
2 dl majonnäs
3 dl crème fraîche
1 burk stenbitsrom, cirka 80 g rucola
1 dl hackad dill
1/2 dl hackad gräslök
saft från en halv citron
Salt och svartpeppar

Gör så här:

Häll av sillagen och skölj filéerna. Skär dem i mindre bitar och lägg i en skål.
Blanda ner alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Häll upp i glasburk som du ställer in i kylskåpet.

Sedan har jag gjort flera andra. Till dessa sillsorter äter vi så klart färskpotatis, gräddfil och gräslök!

 

25 Jun 2021