Funderar du på att skaffa hund?

Många kattägare har också hundar och för det mesta går det bra att ha dem i samma hem. Om hunden redan finns i hemmet när katten flyttar in så brukar det inte vara några större bekymmer då hundar oftast inte ser en liten kattunge som ett hot. 

Om katten däremot har bott in sig kan det bli lite mer av en utmaning att introducera en hund i hemmet. Men var inte orolig, det går! jag ger lite tips till dig kattägare som funderar på att också skaffa en hund. 

Tips för att hunden ska välkomnas på rätt sätt

Det första jag vill nämna är att du bör skaffa alla saker hunden behöver innan den kommer. Halsband och koppel, matskålar och vattenskål. Ställ dem på de platser där de kommer stå sedan så ser katten att det är något på gång. Glöm inte heller att kolla upp försäkring på hunden! Använd samma bolag du har nu eller kolla in topplista med bäst hundförsäkring för att hitta en som passar. 

När hunden sedan kommer innanför dörren, släpp den inte lös med en gång. Låt din katt komma fram och kolla på valpen och nosa på den. Om katten får bestämma takten så går det oftast smärtfritt. Om du istället släpper din valp så kommer du snart ha en katt i gardinerna! 

När de sedan hälsat kan du låta dem vara i olika rum ett tag med en barngrind mellan. Då kan katten bestämma när det är dags att komma in genom att hoppa över och valpen kommer inte kännas för påträngande. 

Om det inte funkar direkt, var inte rädd - de lär snart känna varandra! 

1 Nov 2021