Du har väl försäkring på din katt?

Även om en katt har nio liv så händer det då och då att de skadar sig. Att då betala för de kostnader som uppstår kan visa sig bli oöverstigligt för många. Men det är ditt ansvar som kattägare att se till att djuret får den vård och omsorg den behöver! Lösningen är att ha en bra kattförsäkring. Men vad får man i en försäkring? vad ingår och vad får man betala extra för? Det kan skilja sig åt mellan olika bolag och ta del av mer information om kattförsäkring.

10 vanliga orsaker till att en katt behöver veterinärvård

  1. Påkörda av bilar
  2. Fallskador
  3. Riv och bitskador från annan katt eller hund
  4. Benbrott
  5. Njursten
  6. Diabetes
  7. Magproblem
  8. Avmagring, tappad matlust
  9. Urinvägsinfektion
  10. Tumörer

Dessa olika orsaker är inte rangordnade. Men det spelar ingen roll! Det är 10 skäl, och det finns 100 till, för att alltid ha en försäkring. Tänk på att alltid skaffa en försäkring direkt när du skaffar en katt. det gäller både raskatter och vanliga bondkatter. Det gäller också både innekatter och utekatter. 

När olyckan är framme

Det är först när det händer något som du kommer vara glad över att du har en försäkring. Det gör allt så mycket enklare både för dig och för katten. Det enda du behöver tänka på är att skynda dig till veterinären. Där betalar du självrisken och kan sedan få resterande kostnad direktreglerad. Du behöver alltså inte lägga ut de cirka 25 000 som det kostar med ett brutet ben! 

8 Aug 2018